Meatus penisin alt yüzündedir. Uretra anomalilerinin en çok görülenidir. 350 doğumda bir rastlanır. Glanduler, penil, skrotal ve perineal hipospadias gibi değişik şekilleri vardır.
Çok çeşitli operasyon yöntemleri vardır. Meatusun yerine göre operasyon teknikleri uygulanmaktadır.
Hipospadiasla birlikte chordee dediğimiz penisin uretrale doğru eğrilikte bulunması da olabilir. Bu hastalık penisin uretralindeki nonelastik bandla oluşan bir oluşumdur, tedavisi cerrahidir.
Meatus penisin dorsalındadır. Uretranın üst cidarı birleşmemiştir. % 05 doğumda bir görülür. Epispadi ekseriya kriptorşidi ile prostat hipoplazisi ile beraberdir.
Epispadiasın tedavisi cerrahidir. Operasyon üç yaşından sonra önerilmektedir.
Prostatik uretradaki mukoza pilileridir. Nadirdir. Pililer ortada verumontanumun önünde veya arkasında olabilir. Yarım ay veya diyafram şeklinde olabilir. Üst idrar yollarında dilatasyona sebep olup vesikouretral reflüye neden olabilirler. Bu hastalarda %50 böbrek yetmezliği görülme riski mevcuttur.
Tedavi olarak endoskopik olarak valv rezeksiyonu yapılır. Erkek çocuklarda doğumdan sonra idrarını rahat yapamama hatta anne karnında üst idrar yollarının dilatasyonu ve mesanenin devamlı dolu olması yön göstermektedir.
Doğumsaldır, konjenital mesane boyu darlığı ile beraber görülebilir.
Teşhis endoskopik konulup endoskpik olarak da rezeke edilir.
Uretranın kese şeklinde dışa doğru çıkıntı yapmasıdır.
Teşhis ultrasonografi veya direkt endoskopi ile konulur. Divertiküllerde taş ve enfeksiyon sık görülebilir.
Tedavisi cerrahidir.